Posts

Showing posts from May, 2016

Alexandru Lăpuşan a plecat puţin

Image
De Eugen Matzota Sandu nu mai este printre noi. A plecat puţin mai devreme şi ne aşteaptă într-o lume mai bună. Zâmbetul lui Alexandru Lăpuşan ne făcea mai buni, aşa cum era şi el. Acum, zâmbetul lui ne-a rămas doar în fotografii, poate… Sandu a fost cu siguranţă un om bun trimis printre noi să ne mai lumineze zilele petrecute pe acest Pământ. M-a cucerit de când l-am văzut prima oară. Nici vorbă să-ţi dea impresia funcţiei pe care-o ocupa în stat, nici vorbă! Era pur şi simplu Sandu, omul care avea răbdare să te-asculte, pentru ca apoi s-alerge în treburile sale, dar numai după ce-ţi asculta păsul. Era o vreme când ne vedeam o dată la două săptămâni. Mai erau şi alţii ce nu prea aveau timp de asemenea întâlniri şi profitau de asta ca să lipsească mai mereu. El, nu. Venea cuminte şi zâmbitor şi ne bucuram cu toţii că suntem împreună. Acum, el a plecat după cei ce au luat un tren mai devreme. Dar el a rămas cu noi, cu zâmbetul său cald cu tot. L-am as...

Secretul şi securitatea naţională

Image
De Eugen Matzota Trăim într-o ţară unde este posibil ca un contract secret, şi mă refer aici la Bechtel, să poată să dispară de la un minister, de parc-acolo ar fi vreun chioşc de la colţul străzii. Totul devine secret iar poporul din banii căruia s-au înfruptat cei ce-au semnat contractul n-are dreptul nici măcar să vadă nişte vinovaţi. Poate că se merge prea departe cu secretele şi cu secretizarea asta şi aici e moştenirea Securităţii, probabil. N-au trecut decât 26 de ani şi e greu să-ţi uiţi obiceiurile…  

Securitatea şi lista lui Soros (I)

Image
Mâna lungă a lui George Soros, AKA György Schwartz, plasată deasupra României de azi. De Eugen Matzota Pentru noi, românii, Soros este un nume cu o rezonanţă maghiară, drept care-l şi pronunţăm Soroş. Puţini s-au întrebat de ce. Şi mai puţini s-au străduit să afle că numele său adevărat este György Schwartz , George Soros fiind de fapt un evreu cu dublă cetăţenie, maghiară şi americană, sau invers, cum vreţi, născut la Budapesta în 1930.

Parcă mi se face dor de Securitate…

Image
Departamentul Securității Statului   ( Securitatea ), serviciul de informații în perioada comunistă, mijloc folosit de PCR în menținerea terorii comuniste , vinovată de nenumărate crime și încălcări ale drepturilor omului. De Eugen Matzota N-aş fi crezut c-aş putea spune aşa ceva vreodată. Şi iată c-a sosit momentul! Singurul lucru relativ plăcut de pe vremea cealaltă este sentimentul plăcut de siguranţă pe care ţi-l dă prezenţa unuia care merge mereu în spatele tău. Nu e pus el să te păzească, ci să te urmărească, dar poţi presupune că nu va lăsa să se întâmple ceva cu tine, cel puţin cât timp e el la 30 de metri în urma ta. Am trăit aceste lucruri, că nu degeaba aveam dosar la Securitate încă din liceu.

Melodrama guvernului de uniune naţională

Image
Domnul Dâncu, cu PSD-ul cu Dragnea şi, mai în spate, cu Ponta, a reuşit să ne convingă că numai ei, politicienii, pot fi salvatorii naţiunii De Eugen Matzota Dacă povestea guvernului de uniune naţională, numit şi guvernul Cioloş, n-ar fi o dramă în plină desfăşurare, am putea face glume pe acest subiect. Aşa, ni s-a arătat pisica, am înţeles, gata, nu mai vrem niciodată tehnocraţi!

România lucrului prost făcut e România impostorilor

Image
România lucrului prost făcut e România impostorilor De Eugen Matzota Nu e vorba aici de preşedintele ales pe această idee că doar-doar o semăna cu Carol I. E doar o întâmplare care sună bine. Aici este vorba despre noi, românii impostori.

Deşi nu candidează, Caragiale este prezent, totuşi

Image
Deşi nu candidează, Caragiale este prezent, totuşi De Eugen Matzota Nu mai pot scrie doar despre lucruri rele, oricât de periculoasă ar fi situaţia în care se află România azi, asediată de penali cu imunitate sau nu. Am ales să fac o pauză, ca premierul, care cere time-out la sănătate. M-am gândit cum ar privi totul Caragiale, cel care ştia să râdă de politicieni, deşi a cedat şi el şi-a plecat din ţară... Am văzut că pe lista candidaţilor la Primăria Capitalei apar nume care te fac fără să vrei să te gândeşti că ne aflăm într-o piesă de Caragiale. Hai să-l luăm întâi pe eternul europarlamentar Adrian Severin. În afara faptului că stă în celebrul cartier de unde se aleg guvernele, adică din Primăverii, Severin se poate lăuda cu faptul că ne-a făcut de ruşine într-o investigaţie a celor de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, acceptând 100.000 Euro anual. Evident, nu degeaba. Severin trebuia să depună unele amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentu...

Cât de proşti ne credeţi, domnule Cioloş?

Image
Prim-ministrul Dacian Cioloş a uitat foarte repede cum a ajuns premier. Poate că şi meritele sale ar fi contat, dar, într-o Românie cum vedem noi azi, erau mulţi înaintea lui! Să-i aducem noi aminte: morţii de la Colectiv v-au adus la putere, aţi şi uitat asta, nu-i aşa?

De Shabbat, Sadiq Khan este musulmanul care ajunge primarul Londrei!

Image
De Eugen Matzota Azi, de Shabbat, Sadiq Khan este musulmanul care ajunge primarul Londrei! Laburistul Sadiq Khan îl învinge pe conservatorul Zac Goldsmith, cel care mizase pe o politică de asociere a oponentului său cu extremismul, şi ajunge Primarul Londrei. Fiul unui şofer de autobuz imigrant s-a declarat împotriva extremismului islamist şu a spus după anunţarea victoriei sale: „ Această alegere nu a fost lipsită de controverse și eu sunt atât de mândru că Londra a ales astăzi speranţa în dauna fricii şi unitatea în dauna divizării. Sper că nu vom fi puşi în faţa unei astfel de alegeri grele din nou. Teama nu ne face mai siguri, ne face doar mai slabi iar politica fricii nu este pur și simplu bine venită în oraşul nostru ”.

Mafia a îngenunchiat deja România!

Image
De Eugen Matzota GODFATHER - Marlon Brando “Asistăm la o ofensivă care aminteşte de o restauraţie”, a spus Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, joi seară, la un eveniment găzduit de ambasada Marii Britanii. Ei, dacă Ministrul Justiţiei spune aşa ceva în faţa ambasadorilor, situaţia este deja extrem de gravă! Asta înseamnă că Mafia a câştigat lupta pentru România şi noi nu mai avem de ales decât să fugim unde-om vedea cu ochii…

Corupţia ucide! Şi ce dacă?

Image
De Eugen Matzota Corupţia ucide. Şi ce dacă? Noi ne vedem de treabă! Cam aşa pare a spune ministrul sanitar încă în funcţie. (Grafică Transparency International Romania) Parc-aşa ar spune cel ce este încă ministrul caracatiţei sanitare când îl vezi cum nu găseşte nici un vinovat, doar morţii, fie din Colectiv, fie din Argeş. Cam firesc la nivelul de corupţie actual… Conform Transparency International Romania , România se clasează onorabil în ceea ce priveşte percepţia faţă de corupţie, aşa-numitul Indice de Percepţ ie a Corupţiei (IPC) pe 2015 . Onorabil înseamnă că este pe ultimul loc, nu pe 26, dar cu acelaşi rezultat ca şi Grecia şi Bulgaria, aşa că, merge şi-aşa: locul 26! Albania nu intră încă la socoteală, că ne-am fi plasat, poate, mai sus chiar. Ei, aşa ne facem noi mai deştepţi decât suntem… 

De ce murim cu zile prin spitale

Image
De Eugen Matzota Sistemul sanitar, o caracatiţă Delicata fiinţă care este încă Ministru al Sănătăţii a organizat o conferinţă de presă care ar fi trebuit să explice de ce murim prin spitale. Nu era vorba să ne spună decât că poate că am putea avea şi noi dreptate, că se poate greşi în sistemul sanitar, că se vor lua măsuri, chestii din astea care merg la suflet. A fost altfel, însă…

Dacă PSD=PCR, atunci cine e Ceauşescu?

Image
Acum, cine mai opreşte acest nou, tânăr şi neliniştit PCR? De Eugen Matzota Nu sunt singurul şi nici primul care simte că PSD-ul lui Dragnea începe să se confunde cu PCR-ul lui Ceauşescu. E-adevărat că nea Nicu n-avea nicio condamnare să planeze deasupra capului său, nici n-avea prin partid şi Marea Adunare Naţională oameni selecţionaţi parcă după aplecarea către penal. Dar, aşa cum spunea cu nostalgie Robert Negoiţă, vicepreşedintele PSD, la Congresul PSD din aprilie 2013, adunarea PSD seamănă cu congresele Partidului Comunist Român, PSD are de învăţat de la comunişti.

Aceeaşi operă tristă, doar alte personaje şi mai triste

Image
De Eugen Matzota Aceeaşi operă tristă, doar alte personaje şi mai triste Cine încearcă să înţeleagă azi ceva din scandalul care face ca prestigiosul „The New York Times” să publice mai multe articole pe acest subiect vede nişte tabere, cu manifestaţii la care se pot auzi atacuri care te duc cu gândul al anul 1990. Sigur că lucrurile s-or fi înfierbântat, c-au scăpat de sub control, dar nu poţi în 2016 să strigi “afară cu străinii din ţară” că te vei lipsi de plăcerea culturală cea mai mare, aceea de a merge la shopping în magazinele frumos colorate ale străinilor pe care-i urăşti atât de dezinteresat!